The world according to eve

The ultimate fashion magazine

Sakk-matt

 A legnagyobb divatházak évről évről észveszejtő kifutókkal ejtik ámulatba a közönséget. Kész cirkusz ez, ahol Karl Lagerfeld, Christopher Bailey, Emma Hill és Marc Jacobs  a legnagyobb porondmesterek! Utóbbi, legújabb kollekciójával elmosta a tervezők által hetek óta árasztott sötét pesszimizmust és ragyogó, üde tavaszi hangulatot varázsolt a sárgaköves útra. 

 

A divat nem csupán trend és stílus, hanem kőkemény showbiznisz és tökéletesen kivitelezett szemfényvesztés. A letisztult kifutók világán túl létezik egy olyan mágikus tér, amelyben Karl Lagerfeld Párizsba varázsolja az északi sarkot vagy Marc Jacobs modelljei vonattal érkeznek meg a bemutatóra. Nem a rongyrázás a cél, hanem a felépített koncepció tudatos megjelenítése. A kifutón látottak visszaköszönnek az üzletek kirakatában, a kampányanyagokon, a dizájnban. Jövőre tehát számíthatunk arra, hogy törpék köszöntenek bennünket a Mulberry kreatívjain vagy óriási, színes sakktáblák árasztják el a Louis Vuitton üzletek kirakatait.

Marc Jacobs idén különféle álmokat látott, melyeket ismét három, teljesen különböző kollekcióba sűrített bele, rekordidő alatt. Ezek minden kétséget kizáróan a Párizsban bemutatott Louis Vuitton SS13-as kollekció lett a legerőteljesebb. Megalomán kifutó, őrült ötletek és végletekig letisztult sziluettek szórakoztatták a divathetek utolsó napján a megfáradt közönséget. Tudvalevő, hogy Jacobs kifutói lélegzetelállítóak és egyediek. Most sem volt ez másként. Hatalmas mozgólépcsők futószalagon szállították felénk a tökéletes külsejű 60-as évek világából érkező stepfordi feleségekre emlékeztető Barbie babákat. A szuperkreatív ‘Két Lotti’ koncepció remekül rájátszott a hátfalon elhelyezett tükörre. Így nem csupán a tér duplikálódott, hanem úgy tűnt mintha a kollekció egyes darabjai is egymás hasonszőrű negatívjaivá váltak volna.

A monokróm trend Jacobs számára sakktáblára emlékeztető négyzetrácsos kifutóban, és anyagokban jelent meg. A divathetekre jellemző sötét tónusokat vidám színekkel, friss ötletekkel és brilliáns játékossággal oldotta fel. Harsány sárga, fűzöld, barna és fekete árnyalatok keveredtek halvány bézzsel, hófehérrel. Csillámló matériák, pixeles virágformák és a márkára jellemző puha bőrök lepték el a kifutót és tekintettek optimistán az előttünk álló szezonra. Egyszerű sziluettek – kisruhák, A-vonalú szövetkabátok, maxik, ceruzaszoknyák és topok – egészültek ki bájos fejkendőkkel, hegyes orrú magassarkú cipőkkel és ezúttal monogram mentes clutchokkal, a megszokottnál kisebb méretű táskákkal. Továbbra is minden passzol mindenhez, a cipők és táskák tökéletes harmóniában nyújtják el a különböző look-okat. A kollekció összhangja vitathatatlan, üzenete a divatvilág számára egyértelmű: sakk-matt!

 

Marc Jacobs
Photos via Tumblr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 10/05/2012 by in fashion week and tagged , , , , , , , , .

Navigation

Nosy Witty

The sustainable creative habit

The world according to eve

The ultimate fashion magazine

%d bloggers like this: