The world according to eve

The ultimate fashion magazine

A pokol 66 angyala – Saint Laurent SS13

 A divathetek történetének egyik leginkább várt kollekcióját a napokban mutatták be. A bohémságáról ismert sikkes márka úgy tűnik, több évnyi hányadtatott sors után végre ismét jó kezekbe került.

Az Yves Saint Laurent 2012. márciusában bejelentette, hogy a botrányos Galliano-t helyettesítő Stefano Pilati távozásával új kreatív vezető kerül a divatházhoz. Ekkor lépett be a márka életébe Hedi Slimane, aki korábban a Dior Homme kreatívja volt. Slimane nem félt változtatni az ellaposodott rendszeren, és hatalmas bátorsággal előbb a divatcég nevét változtatta meg és rövidítette le Saint Laurent-re, majd a cég bázisát áthelyezte a tengerentúlra, az angyalok városába.

Az év egyik legexkluzívabb bemutatójára szinte lehetlen volt bejutni. A szakma jeles képviselői – Anna Wintour, Grace Coddington, Alber Elbaz, Marc Jacobs –, egyetlen  és talán a legfontosabb ember kivételével, mind bebocsátást nyertek. Cathy Horyn, a divatszakma legelismertebb újságírója, egy korábbi kritikája miatt került Hedi fekete listájára, azóta nem látogathatja a tervező bemutatóit. Lássuk be, egy ilyen ívű esemény kapcsán ez a gyermeteg hozzáállás egyáltalán nem vall professzionalizmusra. A háború a bemutató óta tart, Cathy természetesen utólag megírta negatív véleményét Hedi kollekciójáról, utóbbi pedig válaszul nyílt levelében közölte a Twitteren gondolatait az újságíró munkásságával kapcsolatban.

Hedi Slimane hatalmas elvárásokkal nézett szembe az elmúlt fél év során. Végül azonban olybá tűnik sikerült méltó módon továbbvinnie a Sant Laurent-i

hagyományokat. A kifutón többek között lenge kaftánok, a márka védjegyének számító szmokingok újraértelmezett vátozatai és fenséges ruhák vonultak végig. Éteri bőrkiegészítők, tüllök, lágy selymek sziluettjei vonták el figyelmünket az apró, tökéletesen kidolgozott részletekről, melyek utólag tekintve még gyönyörűségesebbek, mint maguk az outfitek. A kollekció egy tökéltesen megkomponált egész. A feketébe borult outfitek elegánssá varázsolták a vadnyugati stílust. Hedi brilliáns kiegészítőkkel tette egyedülállóvá és hangsúlyossá a tematikát. A kengyelre emlékeztető nyaklánc például elképesztően kézelfekvő ötlet, mely azonban csakis egy olyan kivételes tervező eszében gyújthat lángot, mint amilyen a sokéves tapasztalattal rendelkező Slimane. A nőies sziluetteket tompították a hatalmas karimájú kalapok és a hatalmas szőrmék. Az azonban bizonyos, a modern vadnyugati hősnők a nagybetűs SIKK-et jelenítették meg a kifutón. Ha ezek után valaki negatív kritikával akarná illetni Hedi Slimane-t első Saint Laurent kollekcióját követően, a pokol 66 angyala könyörület nélkül végezne vele.

Hedi
Photos via Tumblr

Advertisements

One comment on “A pokol 66 angyala – Saint Laurent SS13

  1. Pingback: OMG – That was a f.cking terrific year! |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 10/03/2012 by in fashion week and tagged , , , , , , .
Nosy Witty

The sustainable creative habit

The world according to eve

The ultimate fashion magazine

%d bloggers like this: