The world according to eve

The ultimate fashion magazine

Iconic pop-shock from the ’90s….

 Gaultier tegnap egy rövid időre megidézte a popszakma legmenőbb időszakának legnagyobb ikonjait. Nosztalgia vagy sem, neki minden bizonnyal van mire emlékeznie ezekből az időkből, hiszen nem egyszer öltöztette Madonnát, Michael Jacksont vagy Sade-t. Hogy a téma elbír vagy sem egy kollekciót? Mindenki döntse el maga!

 

Jean Paul Gaultier nem aggódta túl SS13-as kollekciójának koncepcióját. Fogta a 80as 90es évek meghatározói zenei alakjainak videoklippekből, lemezborítókról ismert emblematikus outfitjeit és újrafogalmazta azokat. A tervező egy-egy ikonra jellemző stílusból építkezett. Jane Birkin fiús báján, Madonna excentrikusságán vagy éppenséggel David Bowie nőies megjelenésén csavart egy lehelletnyit és kovácsolt belőlük vibráló, szívet melengető szetteket a bemutató idejére. A show jóleső időtöltés volt, hiszen a zene és a látvány akaratlanul is felidézte ifjúkori emlékeinket, ezen kívül azonban érdemben nem tett hozzá semmihez. Véleményem szerint a koncepció ideig-óráig talán még érdekes lehet, ugyanakkor elég vérszegény és unalmas ahhoz, hogy hosszú távon táplálkozni lehessen belőle. Mennyi réteget lehet még lehúzni Madonnáról vagy Grace Jones-ról?

Ha Gaultier popikonokhoz fűződő kötődéséről elfeledkezünk egy pillanatra, akkor azt mondhatjuk  valamivel izgalmasabb lett volna, ha Tarantino hősöket, a régmúlt mozik szívdöglesztő férfiikonjait vagy a jelenkor celebpalántáit viszi a kifutóra. Bár a show maga élvezhető volt, az élményen túl igazából teljesen értelmetlen is. Gaultier szervezett magának egy show-t, aztán, hogy mi lesz a trendekkel az már nem az ő baja. Sosem volt az. Hát ezért ő a divatszakma imádnivaló Picassoja.

Madonna

Grace Jones models

Jackos

Culture Club / Boy George

Pan Am

Karlie Kloss

Karlie as a badass Pan Am stewardess

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Nosy Witty

The sustainable creative habit

The world according to eve

The ultimate fashion magazine

%d bloggers like this: