The world according to eve

The ultimate fashion magazine

“Hanyag elegancia, meg némi arrogancia”*

A Fendi SS13-as kollekciója a már több hete tartó divathét-sorozatok mezőnyén belül páratlanul tökéletes! Karl Lagerfeld, oldalán Silvia Venturinivel, egy ‘szerelem első látásra’ kollekciót alkotott meg az elkövetkező szezonra. Hiába, ‘öreg róka, nem vén róka’. 10/10!

Lagerfeld idén is csodát művelt a Fendivel. A kollekció tökéletes harmóniáját semmi nem törte meg. A mindössze pár perces show koncepciója és felépítése hibátlan mutatvány volt. A meghívón keresztül, a kifutó-dizájnon át az egyes szettek szépsége és minimalizmusa mind-mind egyetlen dolgot üzent, az elkövetkező szezon legfőbb divatirányzatát. A kollekciót a legmenőbb topmodellek prezentálták. Cara Delevingne, Joan Small, Magdalena Frackowiak és Lindsay Wixson is feltűnt a kifutón egy-egy look bemutatásának erejéig.

A kifutón lezser darabokat láttunk, melyeket csupán a mesteri anyaghasználat tett helyenként feszessé. A gyönyörű bőrök mértani pontosságú sziluettekben teljesedtek ki. A kifutó zsúfolásig megtelt hosszú- illetve háromnegyedes ujjú felsőrészekkel és kisruhákkal, melyek talán pesszimista szemléletben tekintenek a meleg hónapok elé. Legnagyobb örömömre Lagerfeld szerint visszatérnek az óriási zsebek, melyek ezúttal a Fendi tolmácsolásában hol peplumszerűen aplikálva olvadnak a deréktájékra, hol rejtett módon mélyülnek bele a szabásvonalba. A ruhák csupán helyenként mozdulnak meg. Hanyag eleganciát sugározva magukból. Pontosan kimért szögek, és vonalak adják meg azok szabályos esését. Vagy legalábbis ezt az érzést keltik bennünk.

Az elkövetkező szezon legnagyobb meglepetése és trendje remekül bemutatkozik a Fendinél. Egy önálló szetten belül megszűnik a színek halmozása. Visszatér a ‘matchy-matchy’, ami azt jelenti, hogy csupán két-három, színvilágában tetőtől talpig szigorúan összeillő ruhadarab és kiegészítő aposztrofálja majd a tökéletes outfitet. A Fendinél a szettek mértani összeállításáról és összepasszintásáról szól az elkövetkező szezon. A hajráfok és a sokszögű napszemüvegek minden look-on belül tökéletesen passzolnak a plasztikból és bőrből megálmodott trapéz, kocka, négyzet, téglalap alakú ‘must-have’ táskákhoz, a műanyag szegecsekkel kirakott, abszolút horható cipellőkhöz és ami a legfontosabb, magukhoz a ruhákhoz is. Lagerfeld és Venturini púder- és földszínek, babakék árnyalatok felhasználásával tették csajossá és kívánatossá a kollekciót minden divatrajongó számára. Hangsúlyossá vált a már hetek óta érezhető minimalizmus és a tökéletesen megtervezett outfitek kevés hozzáillő kiegészítővel történő összeállításának fontossága. Az aranymetszés tökéletes eltalálása!

* Punnany Massif

photos via Tumblr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 09/26/2012 by in fashion week and tagged , , , , , , , , , , , , .
Nosy Witty

The sustainable creative habit

The world according to eve

The ultimate fashion magazine

%d bloggers like this: