The world according to eve

The ultimate fashion magazine

Külvárosi Gésák a Prada kifutóján

A Prada SS13-as kollekciója első benyomásra egy kicsit értelmetlennek tűnhet. Miuccia Prada úgy döntött összemixeli a ’60-as évek Amerikájának életérzését és a Japán kultúrális hagyományokat. Tegnap este e két egymástól térben és időben távol eső világ azonban úgy tűnt tökéletesen megfér egymás mellett.

 

Miuccia talán kissé egy kissé elvetette a sulykot legfrissebb kollekciójával. Metálfényű okobo cipőkben sétálgató ‘bolygóközi’ gésák amerikai ikertestvéreit álmodta a Prada kifutójára a milanói divathéten. A kollekció darabjai a különböző világnézetek és hagyományok játékos összefésülésére épülnek. Érzékeltetik a gazdag távol-keleti nő lehetséges életstílusát, melynek hagyományos vonalát megtöri a beszivárgó laza, szexi amerikai álomvilág. A tegnap bemutatott kollekciót tökéletes harmónia és egymásnak feszülő tónusok jellemzik. A tradícionális elemek hol gyönyörűen aplikálva, hol eltúlozva, játékosan jelennek meg. A szabásvonalak néhol teljesen értelmetlenek, néhol viszont tökéletesen hozzák a ’60-as évek unatkozó háziasszonyainak és titkárnőinek ruhatárába illeszkedő stílust. Ezt törik és bolondítják meg a japán origami típusú toldások, a távol-kelei virágmotívumok, a kényelmetlennek tűnő, modern műalkotássá avanzsált lábbelik valamint a smink keménysége. A fekete árnyalatokat ártatlan mandula színvilág váltja, a hagyományos gésa cipők ragyogása pedig ismét predesztinálja a jövő szezon várhatóan egyik legnagyobb trendjét, a metálos csillogást!

 

Bár a tavalyi kollekció minden bizonnyal erősebb és látványosabb volt pazar tematikájával, az idei show remekül átgondolt koncepciójának brilliáns kivitelezése sem vitatható el az olasz márkától. Az ellentétek világára építeni ugyanolyan kőkemény játszma a tervező számára, mint amilyen könnyűnek tűnhet az a laikusnak. A Prada pedig most is kihozta belőle a maximumot.

photos via Tumblr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 09/21/2012 by in fashion week and tagged , , , , , , .
Nosy Witty

The sustainable creative habit

The world according to eve

The ultimate fashion magazine

%d bloggers like this: