The world according to eve

The ultimate fashion magazine

Divatélményt mindenkinek! – Burberry Prorsum S/S13

A Burberry Prorsum napokban megrendezett S/S13-as divatshow-ja kétségkívül megkoronázta London fényűző diadalmenetét, mely a tökéletes Olimpiai és Paralimpiai játékok megrendezését követően a tegnapi napon elköszönt az összességében sikeres, ám kevés újító ötletet felölelő London Fashion Week S/S13-tól.

A Burberry idén is kitett magáért, bár a tavalyi ‘viharosra sikerült’ show-t nem sikerült túlszárnyalni, Christopher Bailey és a szervezők mindent megmozgattak annak érdekében, hogy továbbra is úttörőként tekintsen rájuk a divatszakma. Összemosták a fizikai és digitális tér között húzódó markáns hasadékot, és a modern ketyerék korában minden divatkövető szemét a Burberry Prorsum show-ra irányították.

A meghívott sajtó, élén Anna Wintourral; olyan sztárok mint a friss Olimpiai aranyérmes Andy Murray; és az oly “egyszerű halandók” mint mi, egy időben, hivatalosan három különböző helyszínen kísérhették figyelemmel a divatház legfrissebb alkotásait. A Hide Parkban tartott divatbemutatón és az élő közvetítésen túl, idén ugyanis a Regent Street-en álló Burberry Szalon is otthont adott egy 500 fős, élő közvetítéssel egybekötött különleges eseménynek.

A social media töretlen sikere és a mobil eszközökön való tájékozódás folyamatos megújulása lehetőséget teremtett a Burberry-nek, hogy tovább növelve rajongói lojalitását, facebook oldalán azonnali véleményezést és lájkolást tegyen lehetővé számukra a a bemutató ideje alatt az új kollekció egyes outfitjeivel kapcsolatban. Bár ez valamelyest élét veszi a divatvilág titokzatosságának, ahová eddig csak a szakavatottak és kivételesek nyerhettek belépést, és amiről szezonokkal ezelőtt még a tanult divatkritikusok véleményét vettük mérvadónak, a laikusok ezen módszerrel történő bevonása a divat világába talán nem okoz maradandó kárt a szakmában. Ugyanakkor képes közelebb hozni és elérhetőbbé tenni a márkát annak milliónyi rajongója számára, növelve azok divat iránti éhségét és elköteleződését.

Bailey azon túl, hogy megnyitotta kapuit és az egész világot beengedte egy pillanatra a Burberry hálószobájába, úgy tűnhet nem kockáztatott túl sokat legújabb kollekciójával. Ez azonban távolról sem igaz. Ugyan rájátszott a megszokott a sziluettekre és nem alkotott korszakalkotót, ennek ellenére megszületett egy új, kacérabb, vagányabb, menőbb Burberry-lány típus! A fűzők és köpönyegek világa ihlette kollekció kérlelhetetlenül dögös lett!

Megjelentek a plasztik táskák, maradtak a peplumos kiskabátok és feltűntek a csupán kiegészítőként funkcionáltatható extra-mini köpenyek is. Az emblematikus trenchek őrülten izgalmas külsőt kaptak színesen ragyogó és szokatlan metálfényükkel, melyek bár egy parányit eszünkbe juttathatják a Blumarine A/W12-es kollekciójának ezüstös csillogásban úszó hasonszőrű kabátját, simán lemossák azt a pályáról. A Burberry titok még mindig ott rejlik a gyönyörű részletekben, a finoman kidolgozott míves vonalakban és Bailey különleges képzeletvilágában. A merész anyagválasztás és a Burberry háztól szokatlan árnyalatok (fukszia, türkiz, réz) egymás hatását felerősítve tolják előtérbe a tavaszi trendeket. A metálos csillogás, a határozott szabásvonalak és a csajos színvilág minden bizonnyal közkedvelt street style stílusirányzattá formálódnak majd az előttünk álló szezonban.

Photos via Tumblr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 09/20/2012 by in fashion week and tagged , , , , , , , .
Nosy Witty

The sustainable creative habit

The world according to eve

The ultimate fashion magazine

%d bloggers like this: