The world according to eve

The ultimate fashion magazine

Trendspotting – Top Trendek a hideg hónapokra

Ha belegondolunk abba az aprócska ténybe, hogy az előrejelzések szerint még korán sem ért véget a nyár, talán kissé korainak tűnhet szemezgetni az elkövetkező szezon top trendjeiből. Szeptember lévén azonban hivatalosan is beköszöntött az ősz és már minden nagyobb fast-fashion márka süvíti felénk a mínuszait kirakatából. Talán nekünk is sikerül egy kissé enyhíteni a fojtogató 40 fokos hőséget azzal, ha előretekintünk, milyen ‘must have’ darabokat tartogatnak számunkra a hidegebb hónapok legerőteljesebb stílusirányzatai.

Idén saját ízlésünk mintájára mixelhetjük a téli trendeket! Lássuk miből meríthetünk ihletet. A legerősebb divatirányzat minden kétséget kizáróan a bőr reneszánsza. A fekete mellett feltűnnek a színesebb – királykék, meggypiros, camel – darabok is, gondoljunk csak a House of Holland vagy Tommy Hilfiger kollekciójára. A vidámabb árnyalatok lehelletnyit lazítanak a határozott megjelenésen, és a kemény külsőt trendivé varázsolják. Beszerzendő alapdarab minden divatrajongó számára egy kis fekete bőrkesztyű, mely egy életen át izgalmas kiegészítője lesz még a legegyszerűbb outfitünknek is. Kedvencünk a bőr peplumos felsőrész, és Versace által megálmodott szegecselt kis miniruhák.

Image

Versace A/W12

Színházba, vacsorákhoz, buliba, de egyes finomabb szabású darabok még a munkahelyünkön is abszolút nyerő választásnak bizonyulnak majd! A fekete, arannyal díszített bőrövek fontos kiegészítői lesznek idén a modern military trendnek is, mely a szokásos fekete-khaki színvilággal, ugyanakkor sokkal nőiesebb formákban tér vissza az utcai forgatagba.

Image

Marks & Spencer A/W12

A vintage stílus ismét a nagyi szekrényére irányítja figyelmünket. Egy kockás bársonynadrág, egy kötött, laza pulóver vagy egy élénk színű filckalap most önmagában meghatározó eleme lesz megjelenésünknek. Óvakodjunk attól, hogy tetőtől talpig a nagyi ruhatára ihlesse öltözetünk. A kezdők elsőre próbálkozzanak egy régi brossal, gyöngyözött kistáskával vagy egyéb kiegészítőkkel.

Image

Christian Dior A/W12

2012 hátralévő részében minden menő lesz, ami valamilyen módon kötődik a lovagláshoz. A cowgirl stílusú vidékies megjelenés, a farmering, a lovaglócsizma valamint a rojtokkal díszített kiegészítők kötelezően beszerzendő darabok minden új és valaha volt Dallas rajongó számára.

Image

Altuzarra A/W12

A pasztell trend folytatja diadalmas menetelését szezonról szezonra. Ezúttal a tavaszinál fáradtabb, visszafogottabb árnyalatokban tér vissza. Gyakorta oversized ruhadarabok formájában, kifinomult csipkével és fényes csillogással párosul. A régmúlt hollywoodi színésznőinek stílusát koppintva igazi romantikus hősnők lehetünk ezekben a darabokban. A geometrikus formák is felbukkannak. Hideg árnyalatú metálos ragyogásba merülnek. A trendnek megfelelő merészebb, szögletes vonalvezetésű, díszesebb darabok megtalálhatók a hazai divattervezők kínálatában. ha tőlük vásárolunk, biztosan nem találkozunk szembe hasonló outfittel az utcákon.

Image

Marks & Spencer A/W12

Ne ragaszkodjunk görcsösen egy meghatározó trendhez. Legyünk kreatívak és a Mix ‘n’ Match harmóniára épülő elve mentén keverjük az emblematikus trendeket! Egy fekete bőr ceruzaszoknya például izgalmassá tehet egy pasztell színű, állatmintás blúzt, a megfelelő kiegészítőkkel. Rétegezzük az izgalmas anyagokat és mintákat! Ha még nem vagyunk magabiztosak, lessünk el pár ötletet Leandra Medine-től (The Man Repeller Bloggerétől) és merjünk nagyot álmodni! 2012 tele teljes mértékben az önmegvalósításról szól!

Image

Sneakers vs. Floral Print – the great combo / Man Repeller

Photos via Tumblr.-

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 09/18/2012 by in fashion week and tagged , , , , , , , .
Nosy Witty

The sustainable creative habit

The world according to eve

The ultimate fashion magazine

%d bloggers like this: